Spring naar inhoud

mr. E.H.M. (Erna) Graafmans | advocaat en mediator

Sociaal geëngageerd en oplossingsgericht

Over mij
Na mijn afstuderen in sociaal recht (arbeidsrecht, huurrecht, sociale zekerheid, vreemdelingenrecht), begon ik in april 1988 als jurist bij Bureau Rechtshulp in Middelburg. In maart 1998 werd ik in dienst van dit bureau beëdigd als

advocaat. In die hoedanigheid werk ik vanaf januari 2005 als zelfstandig ondernemer, tot maart 2016 in de maatschap Advocatenkantoor Vlasmarkt 28 in Middelburg en vanaf maart 2016 in de maatschap Servus advocatuur en mediation.
Sociale rechtshulp
Door mijn werk bij het voormalige Bureau Rechtshulp heb ik een schat aan ervaring opgedaan in de eerstelijns rechtshulp, waarbij ik door heel Zeeland spreekuren verzorgde (met mijn collega's). Wij hadden veel parate kennis op talloze rechtsterreinen en kennis van de sociale kaart van heel de provincie. Deze kennis komt mij nog steeds van pas om mijn cliënten naast juridische oplossingen soms ook andere praktische oplossingen aan te reiken. Dit wordt door mijn cliënten zeer gewaardeerd.

Rechtsgebieden
Sinds 2005 leg ik mij toe op het personen- en familierecht. Sinds 2007 sta ik psychiatrische patiënten bij als zij gedwongen worden opgenomen.

Daarnaast houd ik mij nog steeds bezig met de rechtsgebieden die ik sinds mijn afstuderen heb gevolgd: de sociale rechtsgebieden (arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, huurrecht).

Lidmaatschappen
Ik ben lid van de Vereniging van Arbeidsrechtadvocaten Zeeland  (VAAZ)en de Werkgroep Psychiatrisch Patiëntenrecht Zeeland en de Vereniging Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland

Sociaal bewogen
Ik heb destijds gekozen voor de studierichting sociaal recht omdat ik mensen in de meest kwetsbare groepen een warm hart toedraag. Veel idealisme destijds en inmiddels ouder en wijzer geworden is mijn beeld van de maatschappij wel wat
genuanceerder, maar het oude vuur is zeker niet uitgedoofd.
Particuliere cliënten die de bijstand van een advocaat nodig hebben, hebben allemaal behoefte aan een betrokken advocaat die zich inzet voor hun zaak.
Ik hoor van mijn cliënten dat zij mij onder meer daarom kiezen, vaak doorverwezen door ex-cliënten. Veel cliënten komen ook bij mij terug als zij weer problemen hebben. Met name in familierecht komt het veel voor dat een echtscheiding niet het einde is van de (juridische) problemen.

Enthousiasme
Contact met mensen in verschillende situaties boeit me enorm. Ik voel me vandaag de dag nog steeds uitgedaagd door mijn werk. Ik ga iedere dag weer vol enthousiasme naar kantoor: geen dag is hetzelfde en het telkens weer een uitdaging om alle cliënten de aandacht te geven die zij verdienen.

Heeft u een vraag voor me? Bel dan: 0113-348626 of stuur mij een email door op onderstaande knop te drukken.