mr. E.H.M. (Erna) Graafmans

 

SOCIAAL GEËNGAGEERD EN OPLOSSINGSGERICHT

Over Erna Graafmans

Na mijn afstuderen in de afstudeerrichting sociaal recht begon ik in april 1988 als jurist bij Bureau Rechtshulp in Middelburg. In maart 1998 werd ik in dienst van dit bureau advocaat. In die hoedanigheid werk ik vanaf januari 2005 als zelfstandig ondernemer, tot maart 2016 in de maatschap Advocatenkantoor Vlasmarkt 28 in Middelburg en vanaf maart 2016 in de maatschap Servus advocatuur en mediation.

Sociale rechtshulp

Door mijn werk bij het voormalige Bureau Rechtshulp heb ik een schat aan ervaring in de eerstelijns rechtshulp, waarbij ik door heel Zeeland spreekuren verzorgde (met mijn collega’s). Wij hadden veel parate kennis op talloze rechtsterreinen en kennis van de sociale kaart van heel de provincie. Deze kennis komt mij nog steeds van pas om mijn cliënten naast juridische oplossingen soms ook andere praktische oplossingen aan te reiken. Dit wordt door mijn cliënten zeer gewaardeerd.

 

Rechtsgebieden

Sinds 2005 leg ik mij toe op het personen- en familierecht. Sinds 2007 sta ik psychiatrische patiënten bij als zij gedwongen worden opgenomen.

 

Lidmaatschappen

Ik ben lid van  de Werkgroep Psychiatrisch Patiëntenrecht Zeeland en de Vereniging Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland.

 

Mediator

Ik ben inmiddels ook mediator geworden omdat ik ervaren heb dat familiezaken over het algemeen geen winnaars kennen en veelal uitsluitend verliezers hebben. Juridische strijd kost veel tijd en geld en veel negatieve energie. Uiteindelijk kijken mensen er jaren later nog met veel frustratie op terug. Cliënten zijn vaak het meest geholpen met oplossen van hun conflict  door met elkaar en onder leiding van een neutrale (advocaat) mediator  naar voor beide aanvaardbare oplossingen te zoeken. Het is daarbij de taak van de advocaat-mediator om de partijen te informeren over de juridische consequenties van bepaalde keuzes.
Zeker als er kinderen bij betrokken zijn is het heel belangrijk dat ouders ook na het uit elkaar gaan nog met elkaar kunnen overleggen over de kinderen en indien voordien een hevige juridische strijd met elkaar is geleverd rond de scheiding is het voor de meeste ouders erg moeilijk om het belang van de kinderen voorop te stellen.

 

Betrokken

Ik heb destijds gekozen voor de studierichting sociaal recht omdat ik mensen in de meest kwetsbare groepen een warm hart toedraag. Veel idealisme destijds en inmiddels ouder en wijzer geworden is mijn beeld van de maatschappij wel wat genuanceerder, maar het oude vuur is zeker niet uitgedoofd.
Particuliere cliënten die de bijstand van een advocaat nodig hebben, hebben allemaal behoefte aan een betrokken advocaat die zich inzet voor hun zaak.
Ik hoor van mijn cliënten dat zij mij onder meer daarom kiezen, vaak doorverwezen door ex-cliënten. Veel cliënten komen ook bij mij terug als zij weer problemen hebben. Met name in familierecht komt het veel voor dat een echtscheiding niet het einde is van de (juridische) problemen.

Enthousiasme

Contact met mensen in verschillende situaties boeit me enorm. Ik voel me vandaag de dag nog steeds uitgedaagd door mijn werk. Ik ga iedere dag weer vol enthousiasme naar kantoor: geen dag is hetzelfde en het telkens weer een uitdaging om alle cliënten de aandacht te geven die zij verdienen.

Heeft u een vraag voor me?

Bel dan: 0113-348626 of stuur mij een email door op onderstaande knop te drukken.