Spring naar inhoud

Kosten

De kosten zijn voor mensen vaak een drempel om de hulp van een advocaat in te roepen.

Veel mensen hebben echter de mogelijkheid voor gefinancierde rechtsbijstand. Dit houdt in dat de overheid bijdraagt in uw advocaatkosten. Ons advocatenkantoor zal altijd met u bespreken of u hiervoor in aanmerking komt. Wij werken samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Voor u houdt dit in, dat u meestal binnen een week weet waar u aan toe bent. Wilt u zelf nagaan of u voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt? Dit kan op de site van de Raad voor Rechtsbijstand.

Mocht u niet voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt, zult u moeten procederen. Ons kantoor werkt echter tegen concurrerende tarieven. Wij zullen deze tijdens ons gesprek uiteraard met u bespreken en hier open en duidelijk over zijn. Daarbij zullen de complexiteit van het geschil en het financieel belang ook een rol spelen.

Overige kosten waar u rekening mee moet houden zijn: griffierechten, deurwaarderskosten en kosten voor het aanvragen van uittreksels van de burgerlijke stand. Komt u voor een toevoeging in aanmerking dan zijn de griffierechten gematigd en vallen de deurwaarderskosten voor bv. het betekenen van een dagvaarding, hieronder.