Spring naar inhoud

Personen- en Familierecht

Het  Personen en familierecht beslaat een groot rechtsgebied.

Naast echtscheiding, scheiding van tafel en bed en ontbinding van geregistreerd partnerschap, zijn er de gezagszaken (eenhoofdig ouderlijk gezag, gezamenlijk ouderlijk gezag, vervangende toestemming voor reizen, paspoort, medische behandeling etc.), de omgangszaken en de alimentatiezaken.
Maar ook  de ondertoezichtstelling van uw kinderen en de uithuisplaatsing van uw kind is onderdeel van dit grote rechtsgebied.
Ook kwesties rond afstamming (ontkenning vaderschap, erkenning van een kind, vaststelling van vaderschap) komen regelmatig aan de orde. Boedelscheiding en afwikkeling huwelijkse voorwaarden al dan niet in combinatie met een scheidingsprocedure zijn zaken die ons kantoor behandelt.
Ons kantoor  begeleidt vele echtscheidingen per jaar. U kunt met uw partner kiezen voor een gezamenlijke advocaat dan wel kiest u voor een eigen advocaat. Voor welk traject u ook kiest, de advocaten van Servus hebben met beiden ervaring en zullen u door deze moeilijke tijd heen loodsen.
En voor welk traject u ook kiest, er zal veel geregeld moeten worden. Kijk bv. eens op de site van de Belastingdienst. Zij hebben een pagina met zaken waar u op moet letten bij een echtscheiding.
Na een echtscheiding kan het zijn dat er zich door het wijzigen van omstandigheden de (partner- of kinder-) alimentatie of de omgang of het hoofdverblijf van de kinderen aangepast moet worden. Ook hiervoor kunt u bij ons kantoor terecht.