mediation GoesMediator Goes, Mediation bij scheiding door: Servus Advocatuur

Bent u op zoek naar een ervaren scheidingsmediator in Goes? Bij Servus Advocatuur begrijpen we dat een echtscheiding een ingrijpende gebeurtenis is. Onze professionele mediators in Goes staan klaar om u door dit proces te begeleiden. In dit blog verkennen we de vele facetten van mediation, beantwoorden we veelgestelde vragen en bieden we inzicht in waarom mediation de juiste keuze is bij scheidingen in Zeeland.

De Rol van een Scheidingsmediator

Een scheiding is vaak een complex proces. De scheidingsmediator fungeert als een neutrale en ervaren bemiddelaar die u door de stappen leidt. Of het nu gaat om het opstellen van een echtscheidingsconvenant, een ouderschapsplan, of het regelen van alimentatie, een mediator in Goes zorgt voor professionele begeleiding.

Waarom Mediation bij Scheidingen?

Scheiden is nooit gemakkelijk, maar met een mediator wordt het proces efficiënter en minder conflictueus. Mediation biedt een gestructureerde aanpak, waarbij de belangen van beide partijen centraal staan. Het resultaat? Een evenwichtige en eerlijke regeling voor alle betrokkenen.

Verschillende facetten van het scheidingsproces

1. Scheidingsmelding

Het proces begint met de scheidingsmelding naar elkaar. Onze mediators in Goes begeleiden u verder door de juridische stappen, waarbij we uw belangen behartigen.

2. Samenlevingscontract en Echtscheidingsconvenant

Een samenlevingscontract heeft invloed op het scheidingsproces. Onze mediators helpen bij het begrijpen van de juridische aspecten en stellen een echtscheidingsconvenant op dat recht doet aan beide partijen.

3. Koophuis en Scheiden

De verdeling van onroerend goed is vaak een gevoelig punt. Onze mediators zorgen voor een goede regeling met betrekking tot het koophuis, waarbij rekening wordt gehouden met de belangen van beide partijen.

4. Ouderschapsplan

Als er kinderen bij betrokken zijn, is het opstellen van een ouderschapsplan cruciaal. Onze ervaren mediators begeleiden u bij het creëren van een plan dat de belangen van de kinderen voorop stelt.

5. Partneralimentatie en Kinderalimentatie

Alimentatie is vaak een discussiepunt bij scheidingen. Onze mediators bieden deskundig advies en maken inzichtelijk wat de wettelijke regels zijn. Wenst u hiervan af te wijken dan weet u, voor zowel partneralimentatie als kinderalimentatie, hoe uw afspraken afwijkt van de wettelijke regels.

Mediator Goes: Bemiddeling en Advies

Servus Advocatuur staat bekend om zijn ervaren mediators in Goes. Onze focus ligt op bemiddeling en advies, waarbij we conflicten minimaliseren en optimale oplossingen bieden. In een proces dat vaak emotioneel geladen is, is ervaring en begeleiding van onschatbare waarde.

Hoeveel Uur Heeft een Mediator Nodig?

Een veelgestelde vraag is hoeveel uur een mediator nodig heeft. Dit is afhankelijk van de complexiteit van de zaak en de bereidheid van beide partijen om samen te werken. Onze mediators streven ernaar om efficiënt te werken en u tijdens het hele proces bij te staan.

Kinderen en Scheiding: Waarom Mediation?

Mediation legt de focus op het welzijn van de kinderen. Door gezamenlijk een ouderschapsplan op te stellen en de kinderen hierbij te betrekken, worden de belangen van de kinderen vooropgesteld en wordt een stabiele basis voor de toekomst gecreëerd.

Vijf Veelgestelde Vragen over Mediation in Goes

1. Is mediation verplicht bij echtscheiding?

Nee, mediation is niet verplicht, maar het kan wel sterk worden aanbevolen om conflicten te minimaliseren en daardoor kosten te besparen.

2. Hoe lang duurt het gemiddeld voordat een echtscheiding is afgerond met mediation in Goes?

De duur varieert, maar het streven is om efficiënt te werken. Factoren zoals complexiteit en samenwerking beïnvloeden de tijdsduur.

3. Kan ik mediation gebruiken als we al uit elkaar zijn en geen communicatie hebben?

Ja, mediators zijn getraind om te bemiddelen tussen partijen met minimale communicatie. Ze kunnen ook individuele sessies aanbieden. Een voorwaarde is wel dat u beiden een mediationtraject wenst.

4. Wat zijn de kosten van mediation bij Servus Advocatuur in Goes?

De kosten variëren afhankelijk van de complexiteit van de zaak. Neem contact met ons op voor een persoonlijke offerte.

5. Wat als we het niet eens kunnen worden tijdens mediation?

Als overeenstemming onmogelijk lijkt, kunnen verdere juridische stappen worden overwogen. Onze mediators begeleiden u ook in dat proces.

Kies voor Servus Advocatuur in Goes voor ervaren mediators, professionele begeleiding en effectieve bemiddeling bij uw echtscheiding. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij zijn er om u te helpen.

Mocht u vragen hebben, neem dan zeker contact met ons op.
Servus Advocatuur en Mediation

0113-34 86 26
info@servusadvocatuur.nl

Contact

Servus Advocatuur en Mediation
Fruitlaan 4e
4462 EP Goes (Zeeland)
Tel: 0113-34 86 26
Info@servusadvocatuur.nl

Social media

Sitemap

Pagina's

Berichten per categorie

Soort

Bereik

Module-breedte