blank

Hét advocatenkantoor voor familie- en erfrecht in Goes, Zeeland

In het familierecht vloeien de meeste zaken voort uit (echt)scheiding. Als u daarvoor hulp zoekt kunt u ervoor kiezen om uw scheiding op de volgende manieren vorm te geven: via mediation, overlegscheiden of door middel van een gerechtelijke procedure. 

U komt bij ons omdat u een oplossing wenst voor uw probleem. Maar weinig mensen zijn uit op (veelal) dure en riskante procedures. 

Als u nog “on speaking terms” bent geven wij er (veruit) de voorkeur aan om een scheiding door middel van mediation vorm te geven maar niet iedere scheiding leent zich daar nu eenmaal (goed) voor. 

Als Mediation (1) niet mogelijk is dan zoeken we bijna altijd (alsnog) eerst het Overleg (2). Als ook dat niet tot een regeling leidt resteert de weg naar de rechter en dan staan wij onze cliënten bij met hoogwaardig advies en procesbijstand (3). 

Sommige onderdelen van de echtscheiding kunnen ook nadien nog tot discussie leiden, zoals kinderalimentatie, omgang, gezag. Ook voor hiervoor geldt deze volgorde voor het zoeken naar een oplossing. Tijdens het eerste gesprek zal dan ook gekeken worden wat in uw geval de beste weg is.

 Onze rechtsgebieden:

Personen- en Familierecht:

Echtscheiding
Partner- en kinderalimentatie
Ouderschapsplan
Omgang
Ouderlijk gezag
Verdeling gemeenschap
Afwikkeling huwelijkse voorwaarden

Erfrecht

Legitieme portie
Vereffening
Executeur Testamentair,
Boedelverdeling

Jeugdrecht

Psychiatrisch Patiëntenrecht

 

1. Mediation

U probeert samen met uw (ex)partner tot een oplossing te komen onder begeleiding van een mediator. Zolang er van beide kanten bereidheid bestaat om samen over een oplossing na te denken, heeft mediation kans van slagen.

Lees meer

 

2. Overlegscheiden

U probeert samen met uw (ex)partner tot een oplossing te komen, ieder onder begeleiding van een eigen advocaat.

3. Procedure

Als er geen overeenstemming kan worden bereikt tussen partijen, resteert voor partijen alleen nog de weg naar de rechter. De rechter zal dan de knoop doorhakken en een beslissing nemen.

 

Philip van Kampen

Ilona Anthonise-Gieling