Personen- en Familierecht

 

Een advocaat familierecht is werkzaam op een groot rechtsgebied.

Allereerst zijn er de scheidingen:

Een onderdeel van een scheiding betreft de boedelscheidingOpent in een nieuw venster of afwikkeling huwelijkse voorwaardenOpent in een nieuw venster. Mocht dit niet zijn gebeurd bij uw echtscheiding dan is het wellicht raadzaam dit alsnog te laten regelen.

Daarnaast zijn er de gezagszaken (eenhoofdig ouderlijk gezag, gezamenlijk ouderlijk gezag, vervangende toestemming voor reizen, paspoort, medische behandeling etc.), de omgangszaken en de kinder- en partneralimentatiezakenOpent in een nieuw venster.

Een derde onderdeel van dit grote rechtsgebied betreft de ondertoezichtstelling van uw kinderen en de uithuisplaatsing van uw kind.

Ook kwesties rond afstamming (ontkenning vaderschap, erkenning van een kind, vaststelling van vaderschap) komen regelmatig aan de orde.

Ons kantoor  begeleidt vele echtscheidingen per jaar. U kunt met uw partner kiezen voor een gezamenlijke advocaat dan wel kiest u voor een eigen advocaat. Voor welk traject u ook kiest, de advocaten van Servus hebben met beiden ervaring en zullen u door deze moeilijke tijd heen loodsen.

Voor welk traject u ook kiest, er zal veel geregeld moeten worden. Kijk bv. eens op de site van de Belastingdienst. Zij hebben een paginaOpent in een nieuw venster met zaken waar u op moet letten bij een echtscheiding.

Na de echtscheiding

Na een echtscheiding zult u blij zijn dat alles geregeld is, maar het kan zijn dat er zich door het wijzigen van omstandigheden de (partner- of kinder-) alimentatie of de omgang of het hoofdverblijf van de kinderen aangepast moet worden. Ook hiervoor kunt u bij ons kantoor terecht.

Heeft u vragen, neem dan contact met op met de advocaten van Servus, advocatenkantoor in Goes (Zeeland)