Boedelscheiding

Het woord boedelscheiding is een beetje misleidend. De meeste mensen horen hierin namelijk als eerste het woord boedel als in “inboedel”. Wanneer wij het voor onze cliënten hebben over “boedelscheiding” bedoelen we daar echter net wat meer onder. Wij doelen dan namelijk op verdeling van “de boedel”.

Met die “boedel” bedoelen wij “het huwelijksvermogen”, of: “de huwelijksgoederengemeenschap”. Die moet immers bijna altijd in geval van echtscheiding en / of scheiding van tafel en bed worden verdeeld. Overigens moet dat bijna altijd ook als men op huwelijksvoorwaarden is gehuwd, maar dan heet het vaak ook nog eens verdelen en verrekenen.

Als u eenmaal heeft besloten om te gaan scheiden of uw echtgenoot heeft u net verteld dat hij/zij van u wil scheiden is de behoefte aan informatie groot over wat u dan te wachten staat. Centraal daarbij staat vaak de eigen woning. Wie kan daar blijven wonen of moet deze worden verkocht?

Als u snel een idee wilt hebben over hoe de boedelscheiding voor u uitpakt kunt u bij ons terecht voor een eerste gratis en vrijblijvend gesprek van ongeveer een half uur. In dat gesprek brengen wij met u uw persoonlijke omstandigheden in kaart. Het gaat dan met name om de volgende vragen:

 

 

boedelscheiding
  • Bent u gehuwd, heeft u uw partnerschap laten registreren of woont u samen?
  • Zijn er huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden?
  • Is er een (of meerdere) eigen woning(en)?
  • Zijn er kinderen?
  • Hoe ziet uw inkomen eruit?
  • Is er een eigen onderneming?
  • Hoe is uw pensioen geregeld?

De antwoorden op deze (en eventuele andere) vragen zijn van belang om te kunnen bepalen of een eigen woning moet worden verkocht dan wel of deze door de ene of de andere partner kan worden overgenomen. Daarbij is het advies van de bank of een (goede) hypotheekadviseur vaak onmisbaar.

Contact

Servus Advocatuur en Mediation
Fruitlaan 4e
4462 EP Goes (Zeeland)
Tel: 0113-34 86 26
Info@servusadvocatuur.nl

Social media

Sitemap

Pagina's

Berichten per categorie

Soort

Bereik

Module-breedte