Echtscheiding

In Nederland eindigt één op de drie huwelijken in een echtscheiding al dan niet eenzijdig. U bent dus niet de enige in deze situatie, maar voor u zal het wel zo voelen. Het is een onzekere en moeilijke tijd voor u, voor uw ex-partner en voor uw kinderen. Waar gaat u wonen? Hoeveel heeft u te besteden?

Het meest ideale in deze situatie is, dat u samen afspraken kunt maken. Dit kan in mediation met één gezamenlijke advocaat. U maakt afspraken om zonder ruzie door deze moeilijke periode te komen.  In een aantal gevallen lukt dit jammer genoeg niet. indien dat het geval  is, dient één van de partijen met een advocaat het verzoek echtscheiding eenzijdig in.  De ander voert daar al dan niet verweer tegen met een eigen advocaat.

Ons kantoor kan zowel een echtscheiding regelen middels mediation of met een gezamenlijke advocaat, maar ook middels een éénzijdig verzoek namens een van de partijen.

 

 

 

 

scheiding

Veelgestelde vragen over echtscheiding

1. Hoe lang duurt het proces van echtscheiding gemiddeld in Nederland?
Het gemiddelde tijdsbestek voor een echtscheidingsprocedure in Nederland varieert, maar meestal duurt het tussen de enkele maanden en een jaar. De duur hangt af van factoren zoals de mate van samenwerking tussen echtgenoten en de complexiteit van financiële regelingen.

2. Wat zijn de kosten van een echtscheiding in Nederland?
De kosten van een scheiding variëren afhankelijk van de complexiteit van de zaak en de mate van overeenstemming tussen de partijen. De kosten variëren derhalve per scheiding. Bepalende factoren zijn: Zijn er kinderen? Is er een woning? Is er een of zijn er meerdere bedrijven? Kunnen partijen via overleg tot overeenstemming komen over de voor hen belangrijke onderwerpen? Komt de cliënt in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand? Servus Advocatuur biedt transparantie in kosten en informeert cliënten over de te verwachten uitgaven.

3. Hoe wordt kinderalimentatie berekend in Nederland?
Kinderalimentatie wordt berekend op basis van de behoefte van het kind en de draagkracht van beide ouders. De rechter houdt rekening met factoren zoals inkomen, omgang en specifieke behoeften van het kind. Servus Advocatuur helpt bij het opstellen van een evenwichtig en juridisch correcte berekening.

4. Kan ik de gezamenlijke woning behouden na de scheiding?
Het behouden van de gezamenlijke woning na de scheiding hangt af van verschillende factoren, waaronder de financiële situatie van beide partijen en de wenselijkheid van een van de echtgenoten om in de woning te blijven.

5. Hoe kan ik de impact van een echtscheiding op mijn kinderen minimaliseren?
Het minimaliseren van de impact van een echtscheiding op kinderen is een prioriteit. Servus Advocatuur moedigt ouders aan om samen te werken aan een ouderschapsplan, waarin afspraken worden vastgelegd over zaken als een omgangsregeling, co-ouderschap, schoolkeuzes en vakantieperiodes. Dit draagt bij aan een stabiele omgeving voor de kinderen tijdens en na de scheiding.

Heeft u vragen, neem dan contact met op met de advocaten van Servus, advocatenkantoor in Goes (Zeeland)

Contact

Servus Advocatuur en Mediation
Fruitlaan 4e
4462 EP Goes (Zeeland)
Tel: 0113-34 86 26
Info@servusadvocatuur.nl

Social media

Sitemap

Pagina's

Berichten per categorie

Soort

Bereik

Module-breedte