Jeugdrecht

Het jeugdrecht is ontstaan vanuit het strafrecht en het personen- en familierecht. en heeft een strafrechtelijke en een civielrechtelijke kant. Jaarlijks komen vele jeugdigen in aanraking met het rechtssysteem. Wanneer dit het geval is, hebben u en uw kind recht op juridische bijstand.

De advocaten van Servus kunnen u, als ouder, bijstaan op het civielrechtelijke vlak van het jeugdrecht. Het civiele jeugdrecht is van toepassing op kinderen tot 18 jaar die vanwege ernstige opgroei- en opvoedingsproblemen op verzoek van hulpverlenende instanties onder toezicht gesteld en/of uithuisgeplaatstOpent in een nieuw vensterworden.

Wij hebben inmiddels ruime ervaring op het gebied van kinderbeschermingsmaatregelen. Zoals we hebben geleerd uit de toeslagenaffaire, is het van vitaal belang om juridische bijstand in te schakelen wanneer u en uw kind betrokken wordt in dit soort zaken. Onze advocaten begrijpen de gevoeligheid van dit soort zaken en bieden professionele begeleiding en ondersteuning gedurende het gehele proces.

 

 

 

Jeugdrecht

Ook de overheid onderschrijft dit standpunt. Wanneer u te maken krijgt met een (eerste) uithuisplaatsing of een gezagsbeëindigende maatregel, krijgt u een (gratis) advocaat toegevoegd. Mr. Anthonise-Gieling staat bij de rechtbank bekend als advocaat naar wie dit soort zaken kan worden verwezen. Voor meer informatie hierover klikt u op deze link naar het Juridisch Loket.

Komt u als ouder hiermee in aanraking, neem dan contact op met de advocaten van Servus, advocatenkantoor in Goes (Zeeland)

Contact

Servus Advocatuur en Mediation
Fruitlaan 4e
4462 EP Goes (Zeeland)
Tel: 0113-34 86 26
Info@servusadvocatuur.nl

Social media

Sitemap

Pagina's

Berichten per categorie

Soort

Bereik

Module-breedte